Dokan marketplace eklentisi ile C2C olarak bilinen pazaryeri sistemini WordPress içinde kullanabilirsiniz. Öncelikle bilmeyenler için anlatmak gerekirse Dokan Türkçe’de pazaryeri olarak bildiğimiz alıcı ve satıcılardan oluşan sistemi woocommerce e-ticaret eklentisi içinde kullanabilmenize olanak sağlar. Örnek vermek gerekirse Türkiye’deki hepsiburada, n11, trendyol gibi firmalar gösterilebilir. Bu e-ticaret firmaları satıcıların ürünlerini satmasını sağlarken bu satıcılardan sattıkları ürün başına komisyon almaktadır. Dokan eklentisi de bu özellikleri aynı şekilde bize sunuyor.
Dokan eklentisini kurduktan sonra satıcılarınızın kullanabilmesi için tasarlanmış satıcı panelini shortcode ile basit bir şekilde sitenize ekleyebilirsiniz. Dokan ile satıcılarınızı diğer pazaryeri sitelerinde olduğu gibi listeleyebilir ve satıcı sayfasında satıcının ürünlerini görebilirsiniz.
Dokan kurulumunu ve ayarlarını detaylı olarak aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz.
Eğer Dokan eklentisi pazaryeri projenizin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamıyor veya daha kapsamlı bir yazılım arıyorsanız C2C(Pazaryeri) E-Ticaret sayfasını ziyaret edebilir ve özel yazılım pazaryeri paketlerimizi inceleyebilirsiniz.
Mehmet Faruk Gül
Bende bu market yeri eklentisini kullanmıştım, dokan eklentisini bende tavsiye ederim hemde. Ya ama bunlar yabancı kaynaklı olduğundan türkiyede kullanmada zorluk çekmiştim. İnternet çok fazla çözümünü bulamadım, iyzico ile ödeme alanlar kişilere bi tavsiyem olsun benim gibi zorlanmasınlar. https://gurmehub.com/urun/woocommerce-pazar-yeri-iyzibazaar/?ref=552
bunu kullanarak işlerini kolaylaştırabilirler. Ücretsizini bulamadım ama bununda işe yaradığını söyleyebilirim.
Okan Taştan
evet Hintli bir firma geliştiren. Bilgilendirme için teşekkürler iyzico için en iyi çözüm iyzibazaar eklentisi.
fatih
dokan Pazaryeri eklentisini Türkçeleştirmek mümkün müdür?
Okan Taştan
Tabi ki hocam Loco Translate eklentisi ile çevirisini yapabilirsiniz Dokan eklentisinin.
Alperen
Hocam Selam,
Dokan’ın Professional veya Starter sürümünü almayı düşünüyorum. Bu paketler WordPress destekli mi? Ticket based yazıyor o yüzden sıkıntı çektim biraz.
Okan Taştan
Merhaba hocam, Dokan’ın paketleri yıllık ve ömürboyu diye ayrılıyor, destek konusunda da biraz geç dönebiliyorlar ve çok fazla son kullanıcı odaklı yardımcı olmuyorlar bilginiz olsun.
Alperen
Peki neyi önerirsiniz? PayTR ile anlaşmayı düşünüyorum bunun için komisyon desteği vb. var mıdır?
Okan Taştan
Sosyal ağlarla ile giriş, satıcıların yönetimi gibi özellikleri kullanacaksanız ve bir sitede kullanacaksanız Starter paket isatın alabilirsiniz.
ismail
Bu eklentiyi tam sorunsuz bir şekilde düzenleyip satışa koyan yok mu Türkiye’de,
ya da çok aktif bikaç referans
Okan Taştan
Merhabalar, eklentiyi Loco Çeviri eklentisi ile Türkçe’ye çevirebilirsiniz.
çağlar
localhost/wp dediğimizde açılan sayfada menuleri nasıl getirebiliriz?
Market, giyim v.s. gibi
Okan Taştan
Merhaba, Görünüm – Menüler’den istediğiniz kategorileri menüye ekleyebilirsiniz.
Emrah
Merhabalar,
Dokan’ı bir süredir kullanıyorum. Sizde TR dili çevrilmiş hali var mı paylaşabilir misinz ?
Okan Taştan
Merhaba, elimde Türkçe versiyonu yok. Loco Translate eklentisini kullanarak kolayca çeviri yapabilirsiniz.
Abdurrahman
Sepete farklı mağazalardan ürün koymayı engelleme yok mu acaba ? Bütün işleri bozuyor bu olay
yusuf
çözebildiniz mi ?